Snijd de asperges in stukjes van 2-3 centimeter. Leg ze voor het koken een uurtje in ruim kokend water met wat zout en laat ze 8 minuten koken in een gesloten pan.
Laat de asperges na het koken, met het deksel op de pan, 8 minuten staan.
Daarna de groente laten afkoelen en uitlekken. Bestrijk de geroosterde boterhammen aan één zijde met boter en beleg ze met waterkers- of spinazieblaadjes. Schep in een kom asperges, eieren, augurken en bosuitjes door elkaar.
Roer in een kom mayonaise, yoghurt en tomatenketchup tot een gladde saus. Voeg naar eigensmaak wat zout toe. Schep de saus door de inhoud van de kom met asperges en eieren.
Verdeel de salade over de boterhammen.
Tip:
Er zijn groene asperges die niet geschild hoeven te worden. Anderen daarentegen moeten juist wel geheel of gedeeltelijk worden geschild .
Neem echter wel altijd van elke asperge het doorgaans houtige uiteinde ( ca. 3 cm ) weg.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |