Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Eiersalade met groene asperges

Aantal personen:

Ingrediënten

(Nodig voor 6 snacks)

250 gr groene aspergeszout
6 grote sneden wit (vloer) brood,licht geroosterd
30 gr boter
75 gr waterkers of jonge spinazie
8 eieren,hard gekookt,in stukjes gesneden
2 eetl gehakte zoetzure augurken
2 gesnipperde bosuitjes
4 eetl mayonaise
2 eetl yoghurt
1½ eetl tomatenketchup,
2 ontvelde in reepjes gesneden tomaten
1 eetl verse kervelblaadjes
eventueel enkele toefjes verse kervel

Bereiden

Snijd de asperges in stukjes van 2-3 centimeter. Leg ze voor het koken een uurtje in ruim kokend water met wat zout en laat ze 8 minuten koken in een gesloten pan.
Laat de asperges na het koken, met het deksel op de pan, 8 minuten staan.
Daarna de groente laten afkoelen en uitlekken. Bestrijk de geroosterde boterhammen aan één zijde met boter en beleg ze met waterkers- of spinazieblaadjes. Schep in een kom asperges, eieren, augurken en bosuitjes door elkaar.
Roer in een kom mayonaise, yoghurt en tomatenketchup tot een gladde saus. Voeg naar eigensmaak wat zout toe. Schep de saus door de inhoud van de kom met asperges en eieren.
Verdeel de salade over de boterhammen.
Tip:
Er zijn groene asperges die niet geschild hoeven te worden. Anderen daarentegen moeten juist wel geheel of gedeeltelijk worden geschild .
Neem echter wel altijd van elke asperge het doorgaans houtige uiteinde ( ca. 3 cm ) weg.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Salade Nicoise
Mousse van gerookte forel
Salade met avocado, gerookte kip en bacon
Timbaaltje van beenham in peterseliegelei
Zalmsalade met gerookte zalm

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes